The Belt and Road Initiative: 65 Countries and Beyond(drumul matasii) – Provocare pentru contabilitate

The Belt and Road Initiative: 65 Countries and Beyond(drumul matasii) – Provocare pentru contabilitate

Este un concept propus de China pentru a conexa Asia cu Europa  printr-un proiect curajos de infracstructura in Asia centrala, Orientul mijlociu,Africa si Balkani. Proiectul a fost lansat in 2013 „One belt, One Road” BRI cuprinzind 5 aspecte:

  • coordonarea politicilor
  • conectarea infrastructurii
  • comerț liber
  • integrarea financiară
  • programe regionale pentru eradicarea saraciei

Folosirea unor reguli contabile comune poate facilita proiectul , de aceea ACCA a fost parte a unui eveniment  organizat la Brussels cu aceasta tema . Se incearca ca toate tarile sa vorbeasca acelasi limbaj economic ,sa respecte aceleasi reguli contabile, de protectie a mediului,a drepturilor angajatilor  si de protectie a datelor.

Contabilitate poate constitui limbajul internațional pentru afaceri, folosind reguli comune se poate face o planificare comuna ,  controlul si evaluarea trebuie sa se faca dupa aceleasi standarde iar regulile  in schimburilor economice sa fie unitare.

Tinand cont de faptul ca vorbim de 65 de state va fi foarte greu sa se uniformizeze regulile contabile, tocmai acest lucru incearca sa faca ACCA prin implicarea  directa.Grupul de lucru implicat initial in cercetarea diferentelor intre standardele contabile  aplicate  ,trebuie sa contribue la atenuarea diferentelor dintre   ele, vorbim de regulile contabile si fiscale din 65 de tari  ,reducerea riscului fiscal si instruirea personalului contabil.

Nu putem vorbi de colectarea ,procesarea si sintetizarea datelor in vederea luarii unor decizii economice  in afara unui sistem contabil coerent si unitar.

Intreprinderile implicate trebuie sa nu fie expuse riscului de dubla impozitare, riscului financiar de aceea se doreste formarea unor specialisti cu viziune globala, specialisti in BRI.

S-a facut un studiu  asupra indicelui de cooperare la nivel international „de „One Belt One” Rute „(OBOR) fiind selectate 14 tari( Singapore, Malaezia,Emiratele Arabe Unite (EAU), Polonia, Cehoslovacia, Qatar, Ungaria, Thailanda, Vietnam, Rusia, Indonezia, Kazahstan, India și Pakistan), intre aprilie si iunie 2017 , cuprinzand atat intreprinderile locale  cat si cele care sunt sucursale ale intreprinderilor chineze) analiza fiind facuta in principal de parteneri Deloit membri ACCA  si SNAI ,concluziile vor putea ajuta la sintetizarea unui sistem contabil care sa ajute comunicarea economica intre state.

Share this post

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *